вторник, 16 февраля 2016 г.


День 
присвячений коханню


Вона прийшла непрохана й неждана,
І я її зустріти не зумів.
Вона до мене виплила з туману
Моїх юнацькихї несміливих снів.
                                               В.Симоненко

Любов….Якою вона буває? Любов до землі, до Батьківщини, любов до матері, рідних і близьких, кохання до якоїсь єдиної на світі людини.
І все це є любов – цілий всесвіт почуття, світності, мудрості і життя.Саме любові – вічному невисихаючому джерелу, з якої народилася поезія був присвячений поетичний уїк-енд «День присвячений коханню», організований центральною районною бібліотекою для дорослих  для різних категорій користувачів – любителів поезії.
В літературному кафе, святково прикрашеному «Валентинами, висловами і цитатами  про кохання видатних людей – мислителів, вчених, поетів і різних країн і епох і оформленою книжковою виставкою «Ваша світлість, любов» зібралися шанувальники поезії-юнацтво і читачі середнього і старшого покоління.
 Ведучі поетичного уїк-енду, приуроченого до Дня закоханих – директор ЦРБ Т.І.Бобошко і зав.відділом обслуговування Н.О.Мазуренко познайомили присутніх з поняттям почуття любові, кохання, з історією виникнення свята всіх закоханих – дня Святого Валентина, свята краси, чарівності, романтики. А учасники уїк-енду – Аліна Шепель, Дарина Євтушенко, Софія Лізанець, Ліза Домінюк, Ірина Мала, Наталя Чижова, Стас Лебідь перегорнули сторінки з історії свята і розповіли про звичаї святкування Валентинового Дня в зарубіжних країнах: Америці, Англії, Італії, Сицилії, Німеччині, Франції, Японії.

 Присутнім у літературному кафе Валентинам було вручені «Валентинки».
На презентацію збірки «Поезія» нашої користувачки Л.О.Долинської (Рудницької), яку  випустила районна бібліотека було запрошено автора віршів.
Т.І.Бобошко познайомила учасників заходу з біографією Людмили Олександрівни, з її поетичною збіркою, прочитала вірш автора, згадала її творчих наставників. Людмила Олександрівна поспілкувалась з присутніми, відповіла на запитання ведучої, продекламувала свої вірші, пронизані любов’ю.
 Ми сподіваємося на подальшу співпрацю з автором чудової поезії.
Продовжив свято поетичними флешмоб, в якому прийняли  участь майже всі учасники зустрічі. Звучали українські народні листи  про кохання,  в виконанні всіх учасників. А ліричні вірші, як естафета переходили від одного деклатора до іншого.
Гуморески П.Глазового про кохання майстерно виконував учень 10 класу СШ № 2 Стас Лебідь. Овації він заслужив. Від душі декламувала вірші про кохання і заступник директора до позакласної роботи І.М.Лебідь і учні 10 класу.
За чашкою чаю з солодощами для всіх запрошених співали наші аматори – ансамбль «Надія» (керівник Н.Кузьміна, РБК).
На закінчення уїк-енду директор центральної районної бібліотеки для дорослих Т.І.Бобошко щиро подякувала всім за активну участь в проведенні заходу, за небайдужість, та відвертість.

Бібліотекар відділу обслуговування
Криничанської центральної
центральної  районної
бібліотеки для дорослих

Н.О.Соловйова                                                                       .

Комментариев нет:

Отправить комментарий