пятница, 11 марта 2016 г.

«Свіча, запалена від серця»
(Шевченківський вечір в Криничанській центральній районній бібліотеці для дорослих)
      
  Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу,  добру пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.
 
  Він пророк, слово якого не втрачає актуальності ось уже понад 170 років.   З вступним словами  виступила директор центральної районної бібліотеки для дорослих Т.І. Бобошко.  
         



 Ведучі заходу   «Свіча, запалена від серця» ведучі заходу зав відділом обслуговування Н.О.Мазуренко та методист ЦРБ Т.А.Панасенко знайомили запрошених з епізодами життя і творчості поета.


           На заході використовувалися мультимедійні засоби.
    

Книжково - ілюстрована виставка - панорама «Земний уклін тобі Кобзарю», яка була оздоблена вишитими рушниками, наповнена друкованою продукцією, про життя Тараса Шевченка і його літературного шляху, а також картинами художників Криничанців А. Довганя та І. Великодного за мотивами творів Шевченка.  Присутні мали змогу ознайомитися з віршами поетів Криничанщини:
- Ані Тишини, Олександри Лисяк, Ілони Олійник,Влади Недождій та інших.
        Особливо привабили роботи Оксани Микитенко – вишиті рушники, вишитий портрет Кобзаря з українськими атрибутами. В її вишивках відображена шевченківська тематика.




          На завершення нашого вечора заступник директора по виховній роботі Криничанської СЗШ №2 І.М.Лебедь  сказала, що усю творчість Тараса Шевченка об’єднує те, що кожне слово в ній - про Україну та про долю, про працю, про боротьбу, про місце поета в суспільстві, про світле кохання і про палку ненависть до гнобителів рідного краю.


Комментариев нет:

Отправить комментарий