четверг, 26 октября 2017 г.

Захисникам України

Саме захисникам України було приурочене свято, що пройшло у КЗ «Дружбівська сільська бібліотека» 13 жовтня 2017 року.  Розпочалося воно молебнем  за мир в Україні, який провів настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці  УПЦ КП Віталій Савко. Рівно, гарно та яскраво горіли свічки у руках присутніх і вселяли  впевненість у тому, що в Україні вже найближчим часом запанує мир.
На святі були присутні люди, які творять сучасну історію. Це -  наші захисники, наші козаки,  учасники АТО, наші герої 21 століття: Федоров Сергій, Корабель Іван, Старушко Олег, Кулик Анатолій, Купріянов Андрій, Бутков Олексій, Іванущик Сергій, Діхтярюк Віталій, волонтери, що у важку для країни хвилину підставили плече допомоги армії, а не залишилися осторонь, коли біда прийшла на нашу землю, а також батьки, матері та  дружини наших захисників-земляків.
         До усіх них зі словами подяки  звернувся виконуючий обов’язки старости Дружбівського  старостинського округу Шапран Віктор Миколайович. Привітали зі святом учасників АТО й ветерани педагогічної праці Мельник Надія Костянтинівна та Маркова Марія Іванівна. Від імені волонтерів виступили Корабель Алла Борисівна та Антонюк Василь Петрович.
         Двох  із тих, хто боронив нашу Батьківщину у цій новій війні,  вже немає з нами. Підступна смерть забрала від нас  Голобородька Олександра Сергійовича та Григор’єва  Олександра Олексійовича. Пом’янули  і їх добрим словом та вшанували світлу пам’ять про них  хвилиною мовчання.
Ніби уповільнився зараз ритм війни, але все одно вона вимагає присутності солдат. От і цього дня згадали  своїх земляків, що зараз боронять Батьківщину. Це - Білоножко Павло, Пушкарь Сергій, Федоров Володимир, Корабель Олег, Грицан Микола, Галаговець Юрій, та  солдати строкової служби  - Волянський Ігор, Шапран Валентин, Москаленко Максим, Вершіцький Олександр.
В бібліотеці до свята оформлено книжкову виставку «Степ і воля -  козацька доля», яка висвітлює історію України козацької доби, розповідає про козацьких гетьманів, славні подвиги захисників Батьківщини та стенд «Воїни АТО – наша гордість і слава».
         Для усіх присутніх  Антонюк Світлана Павлівна прочитала поему Т.Г.Шевченка “Причинна», а члени клубу за інтересами «Відродження» виконали пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», «Сину-сину, ангел мій». 
         Кожен виступ був щемливим, душевним і пронизуючим. Захід пройшов у душевній довірливій атмосфері, ніби просто спілкувалися старі знайомі та друзі за чашкою кави та чаю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий