пятница, 11 мая 2018 г.

Чорнобиль – біль душі моєї


          Чорнобиль увійде назавжди в історію, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф.
26 квітня! В ніч із забуття
Йде страшне створіння – атомне дитя
26 квітня! Люди не проспіть!
Атомне століття раною горить!
         32 роки цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.
3 квітня 2018 року Преображенська сільська бібліотека в рамках засідання клубу за інтересами «Ріднокрай» запросила ліквідатора Чорнобильської катастрофи, голову районної організації «Союз Чорнобиль України» Пархоменка Юрія Валентиновича на годину – реквієм «Чорнобиль – біль душі моєї».
До уваги присутніх представлена книжкова виставка «Гірчить Чорнобиль крізь роки», яка  розкрила той біль і смуток від Чорнобильського лиха, що забути й викреслити з нашої пам’яті – неможливо.
Цікавим і корисним виявилось спілкування з ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС. Юрій Валентинович уміє відстояти власну точку зору за будь-яких обставин. Чим більше розповідав про Чорнобильське лихо тим більше запитань з’явилось у присутніх  до нашого гостя.
Крім того,  Юрій Валентинович пише твори, про те, що спостерігає в нашім повсякденнім житті. В подарунок бібліотека  отримали збірки творів Пархоменка Ю.В..
Присутні подякували гостю за таку навчальну та зворушливу зустріч і побажали щастя земного, здоров’я міцного і довгої дороги життя.



Комментариев нет:

Отправить комментарий