пятница, 11 октября 2019 г.

Від козака до захисника Вітчизни


В Криничанській центральній районній бібліотеці для дорослих на передодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня українського козацтва  пройшов захід – година слави «Від козака до захисника вітчизни» в рамках клубу за інтересами «Червона калина».
         Участь у ньому взяли учні 11-тих класів Криничанської СЗШ №2 разом з вчителями С.О. Юрченко та В.В. Бурхович.
         На свято були запрошені гості: начальник штабу Криничанського козацького полку Дніпропетровського козацького об’єднання, відроджувач козацької слави рідного краю, депутат районної ради Віктор Іванович Мирошниченко, учасник АТО – ООС (операція об’єднаних сил) заступник командира гаубичного самохідного артилерійського дивізіону з морально-психологічного забезпечення, майор Валерій Миколайович Руденко, учасник АТО-ООС, учасник оборони Маріуполя Микола Вікторович Мініч, військовий пенсіонер, учасник ліквідації наслідків на ЧАЕС, капітан у відставці Віктор Петрович Мініч. Всіх їх об’єднує це свято, бо воно є надзвичайно важливим для України, і пов’язує покоління борців за свободу і незалежність нашої Батьківщини: козаків, учасників АТО, тих, хто служив раніше і сьогодні у лавах Збройних Сил України.
         Учні та всі присутні на заході поринули в славетну історію козацтва рідного краю. Дізналися з презентації відеофільму про мужність і стійкість наших земляків в зоні АТО, та яким є почесним обов’язком служіння Батьківщині.
         Наші сьогоднішні герої – це дійсно наша віра і приклад для юного покоління, взірець мужності, хоробрості, величі духу, патріотизму. Захищати рідну землю – святий обов’язок, честь і гордість кожного з нас.
         З нагоди свята в бібліотеці демонструється книжкова виставка «Моя країна – Україна».
         Яскравого колоритного настрою свята додали самі бібліотечні працівники. Вони співали українських пісень, дарували гостям подарунки та бажали всім присутнім козацького здоров’я, родинного затишку, а всій нашій країні – мирного неба.











Комментариев нет:

Отправить комментарий