пятница, 15 мая 2020 г.

Віртуальний книжковий коктейль

 

Дні Європи в України – це чудова можливість долучитися до європейських цінностей.

Виставка – досьє «Немає кордонів у книжок» запрошує подорожувати разом книжковим світом. Представлена література ознайомить з цікавими, багатожанровими  художніми творами країн Європи.  

На жаль, ми не можемо зараз подорожувати, але завдяки книгам можна здійснювати подорожі в інші країни.
Серед представлених книг є твори письменників класиків: С. Цвейга, У. Шекспір, О. Вайлд, В. Гюго та інші.
 Сучасна європейська література утверджує вічні цінності, зосереджує свою увагу на людині, її особистому та громадському житті, ставить кардинальні питання в чому сенс життя, що є добро чи зло.
До вашої уваги книги нобелівських лауреатів П.Лагерквіст «Варавва», Г.Мюллер «Гойдалка дихання», Е.Єлінек «Піаністка».
Серед користувачів користуються попитом книги скандинавського автора Ю. Несбьо «Червоногрудка» та «Нетопир».
Книги про кохання європейських письменників фаворити серед наших читачів.
Кохання, самотність, щастя – про це читайте в книгах Я.Вишневського, А.Говальди, Д.Мойєс.

Пропонуємо твори із серії «Карта світу», які є у книжковому фонді нашої бібліотеки.  Ця серія включає в себе кращі зразки сучасної європейської та світової прози кінця XX – початку XXI століття в українському перекладі та знайомить читача із сучасними письменниками та їх творами з різних куточків світу: Франції, Німеччини, США, Естонії, Фінляндії, Швеції, Данії, Норвегії, Словенії, Хорватії, Сербії, Чехії, Польщі…

Артуро Переса-Реверте "Фламандська дошка" -  роман відкриває читачеві світ антикварів і колекціонерів, у якому старовинна картина фламандського художника XV століття Пітера ван Гюйса є ключем до розгадки жорстких злочинів, що скоєні в наші дні: за кожну програну фігуру в шаховій партії заплачено людським життям. Злочини тривають і все яснішим стає жахливий задум убивці...
Кшиштоф Зануссі «Час помирати» - це розповідь справжнього митця про його непростий шлях у мистецтві. Ця книга – черговий авторський фільм Зануссі, але зроблений за допомогою не монтажних фраз, а словесних. Життя кінематографіста в соціалістичній Польщі, спогади про фільми, про світ у форматі «схід-захід», спогади про людей, що його оточували, серед яких були Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших. Спеціально для українського видання Зануссі написав новий розділ, де розповів про своє ставлення до України, до її історії та культури.
          Якщо вам  цікаво, тоді після завершення карантину завітайте до бібліотеки і  дізнайтеся більше!
Насолоджуйтесь читанням  книг європейських письменників!

Комментариев нет:

Отправить комментарий