четверг, 28 января 2021 г.


               

                 «Герої  Крут – наша слава, наша історія

           Є в історії  України події, які стали знаковими та символічними.
Одна з таких подій – це бій під Крутами, який став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.
   
29 січня – дата, яка  ввійшов в історію, як День пам’яті Героїв Крут.
  
В цей день українці  згадують  трагічну сторінку в історії нашої держави та вшановують  пам’ять юнаків-студентів, які  загинули під станцією Крути, захищаючи молоду Українську республіку.
  
 До вшанування пам’яті героїв Крут  Криничанська центральна районна бібліотека для дорослих презентує   пізнавальний  онлайн експрес  «Крути – молода кров».
   
На книжковій виставці-вшанування «Героїзм і трагедія нашого народу»  представлені  книги про бій під Крутами, рекомендаційно-інформаційний дайджест «Пам’ятаємо героїв Крут»,  буклети «України обпалений світ» та «Герої  Крут - наша слава, наша історія».

Виставка доповнена поезіями  українських поетів П.Тичини, О. Олеся, Є. Маланюка,які  присвятили вірші подвигу української молоді в боротьбі за молоду незалежну державу та романами  М.Рябого «Ще не вмерла Україна»,   К.Тур-Коновалова «Крути 2018».














Подвиг українських юнаків,  що своєю кров'ю окропили святу землю в боротьбі за волю і незалежність України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі.

Слава героїв Крут живе і житиме до віку в серцях українського народу!

Комментариев нет:

Отправить комментарий