четверг, 6 мая 2021 г.

 

        У світовій літературі є безліч письменників, творчість яких вважається не тільки найвищим злетом національної культури, але і її найхарактернішим втіленням. Тож пропонуємо вашій увазі віртуальний book-вояж «Сто чудес Європи», який об’єднує геніїв слова за географічною ознакою – письменників Європи, які залишили нам воістину багатогранну спадщину – свої твори.

До віртуальної подорожі долучилися учні Криничанської ЗСШ №1.

Юнаки та дівчата пірнули у світ сьогодення країн Європейського Союзу, познайомились з укладом життя, традиціями та кулінарією народів Європи з книги Девіда Лебовіца «Солодке життя в Парижі», а книги  Мілана Кундери «Безсмертя», Амелі Нотомб «Токійська наречена», Дж.М.Кейн «Листоноша завжди дзвонить двічі» зачарували динамічним сюжетом, влучними метафорами і яскравими образами.

До того ж, хочеться особливу увагу звернути на книгу видатного англійського історика, професора Університету Лондона і нашого сучасника Нормана Дейвіса «Європа» — водночас і стислий, майже конспективний курс європейської історії, і неоціненний, багатющий скарб розмаїтих культурно-історичних знань. Це широке історичне панно, інкрустоване коштовними мініатюрами, захопить і зацікавить кожного, хто не байдужий до історії. Надзвичайна ерудиція, літературний хист та почуття гумору Нормана Дейвіса зробили свою справу. Саме тому на сторінках його книги сухі історичні постаті перетворюються на живих людей, разом із якими читач переживає буремні події європейського минулого — прадавні й новітні, героїчні й ганебні, смішні й шокуючі.  

Всі ці книги надійшли до нашої книгозбірні з УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ КНИГИ.

 Література, що експонується на виставці «Мозаїка книжкових новинок» була різноманітною за тематикою та висвітлювала різні періоди розвитку європейських держав від стародавності до сьогодення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий