понедельник, 22 мая 2017 г.

Чарівна краса вишивки

      Криничанська центральна районна бібліотека для дорослих прийняла активну участь в масовому заході рідного селища до Дня вишиванки.
   Для широкого загалу шанувальників народної творчості, для тих, хто бажає самостійно навчитися вишивати, працівники бібліотеки запросили оглянути книжкову виставку- інсталяцію «Чарівна краса вишивки».
 Присутні свята мали змогу ознайомитися з історією української вишивки, вишиванки, з літературою з практичних знань ручне вишивання і нанизування, орнаментики, кольорові поєднання та композиційні вирішення.  
 До уваги глядачів яскраво представлено унікальні вишивки, виконані народними майстринями-вишивальницями нашого краю: це і стародавня вишивка і вишивка в сучасному стилі.
         А вишиті панно «Молодята», «Зустріч Одарки з Карасем», картини шевченківської тематики, української природи, вишиті рушники представлені на персональній виставці «Творча майстерня Оксани Микитенко» активної користувачки бібліотеки, тісна співпраця з якою дає можливість приймати участь в заходах народознавчого напрямку районного та обласного масштабу.
         Книги, журнали, всі вишиті роботи об’єдналися у виставку-екран «Українські вишиванки, наче райдуги світанки».


Комментариев нет:

Отправить комментарий