понедельник, 18 декабря 2017 г.

Бібліотечні берегині

      Зимового морозного місяця грудня в 1962 році народилися дівчатка в селах Українка та Степанівка на Криничанщині, нарікли їх Ганною та Людмилою. Зовсім далекі, незнайомі  між собою - підростали, навчалися у школі. Ганна закінчила Аульську середню школу, а Людмила – Степанівську.
     Після закінчення  школи Ганна вступає до Дніпродзержинського технікуму радянської торгівлі, де здобуває спеціальність техніка-технолога. І зразу ж доля її закинула до міста Новий Уренгой Тюменської області,  де
8 років пропрацювала поварем в  «Уренгойгаздобыча». А в 1990 році повертається до рідного села Українка. І дома продовжує працювати поварем в сільськогосподарському підприємстві.
     1993 рік стає вирішальним для Ганни Максимівни на творчому шляху. Вона обіймає запропоновану їй посаду завідуючої Українською сільською бібліотекою. 25-й рік поспіль зустрічає в бібліотеці своїх читачів-мешканців громади, які відвідують заклад з радістю, із задоволенням, бо тут панує аура добра та знань. Численні книжкові виставки ваблять око відвідувачів, які оздоблені вишитими рушниками та картинами. Вагомий досвід роботи, вірне мислення, небайдужість і наполегливість стали запорукою її успішної діяльності в бібліотечному закладі. Та і не тільки. Затишок, тепло та наявність комп’ютерної  техніки робить Українську бібліотеку Аульської селищної громади сучасною, цікавою, потрібною. Особлива заслуга в цьому як самої ювілярки, так і її родини.
      Заслуговує шани та поваги і Людмила Михайлівна Ніколенко, яка відзначила свій ювілей 15 грудня. Трудову діяльність після закінчення торгівельно-кулінарного училища розпочала з 1980-го - продавцем. Потім робота в Криничанському відділені зв’язку. А з  2001 року доля її пов’язала із Степанівською сільською бібліотекою.
     Комунікабельна, відверта, ерудована, має власний погляд на світ, вболіває за долю своєї справи -  і так 16 років на ниві культури. В 2008 році по закінченню Дніпропетровського  училища  культури, отримала диплом молодшого спеціаліста та здобула кваліфікацію бібліотекаря- бібліографа.
       Свою скарбничку професійної майстерності Людмила Михайлівна доповнює знаннями як обласних курсів підвищення кваліфікації так і  районних семінарів, майстер-класів, тренінгів.
       Любов до своєї справи, професіоналізм, активність -  саме ці риси характеру Людмили Михайлівни роблять Степанівську сільську книгозбірню привабливою, оригінальною, затишною. Підтримкою  в усіх її починаннях є
міцна родина: люблячий чоловік, син та донька.
   Цих двох чудових Жінок: Ганну Максимівну та Людмилу Михайлівну об’єднують мудрість, професіоналізм, досвід роботи, порядність, щедрість душі, талант керівника сільської бібліотеки. Адже своїм  умінням працювати з людьми, вони заслужили великий авторитет і глибоку довіру серед бібліотечної спільноти району.
         Миру, добра, міцного  здоров’я,  благополуччя, гарного настрою та професійних перемог  бажаємо вам, чарівні ювілярки.

Директор
райбібліотеки для дорослих
Бобошко Т.І

Комментариев нет:

Отправить комментарий