суббота, 3 марта 2018 г.

Увага, нові книги!!! (Вип. 1)

Фонд  Криничанської  центральної районної  бібліотеки для дорослих поповнився  новинками, що безкоштовно надійшли за Державною програмою «Українська книга».  

Косміна, Оксана. Українське народне вбрання [Текст]/Оксана Косміна. - Вид-во «Балтія –Друк», 2017.-62с.


Видання знайомить читача з оригінальними зразками традиційного вбрання українців кінця ХІХ - початку ХХ сторіччя, що зберігаються в музеях Києва, Харкова, Львова, Чернігова, Вінниці, Запоріжжя, Переяслава-Хмельницького і приватних колекціях. Альбом містить інформацію про регіональні особливості українських строїв, змінює сталі стереотипи, демонструючи український національний одяг в усьому багатстві і розмаїтті.



Добровольчі батальйони [Текст]/Катерина Гладка,Дмитро Громаков, Вероніка Миронова та ін.- Харків: Фоліо,2017.-325с.,іл.

Чи вистояла б Україна без мужності добровольчих батальйонів? У чому сутність руху добробутів – і де його витоки? Якою була роль добровольців під час найважливіших степів битви України проти гібридного агресора? І що чекає на добробути у майбутньому? На ці питання вирішила відповісти група експертів і журналістів. Проект  «Добробати» - це хроніка історії духу і водночас роздуми над його природою. Створення добробутів, їхній бойовий шлях і сучасний стан – усе це безпосередньо з уст учасників подій, політиків, військових, громадських діячів та волонтерів.




Пекар,Валерій. Різнобарвний менеджмент: еволюція мислення, лідерства та керування [Текст]/ Валерій Пекар.-К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017.-191с.,іл..


У книзі популярно викладена «інтегральна динаміка» - теорія еволюції людського мислення, організацій і великих соціальних систем. Текст заснований на курсі лекцій, який читається автором у провідних українських бізнес-школах, але істотно перевищує його за обсягом.





Винничук, Ю.П. Аптекар [Текст]: роман/ Юрій Винничук.- К.: Довженко БУКС, 2017.-318с.


Події нового роману Юрія Винничука «Аптекар» відбуваються у 1646-1648 роках спочатку у Венеціанській республіці, а далі – у Львові. Історичне тло уміло використане для захопливої гри в дійсне-недійсне, де персонажі історичні сусідять з вигаданими, а їхні складні стосунки формуються у любовні трикутники.
Фантазійні описи звучать як реальні, авторська вигадка відходить на другий план, змушуючи читача вірити у світ, витканий зі сну.   



  
Винничук, Ю.П. Діви ночі [Текст]: роман/ Юрій Винничук.- К.: Довженко БУКС, 2017.-314с.

«Діви ночі» – один з найвідоміших бестселерів української літератури. За визначенням критиків – це перша українська кримінальна повість, написана за всіма законами жанру. Світ повій і кримінальних злочинців, партійних босів і збоченців – все це знайдете саме у «Дівах ночі». І нарешті в повному, а не спотвореному редакторами, обсязі.










Драч,І.Ф. Криниця для спраглих [Текст]: сценарії та кіносценарії/ Іван Драч. - Харків.: Фоліо, 2017.-589 с.

Читачам пропонуються дев'ять сценаріїв і кіноповістей видатного поета і кінодраматурга Івана Драча. За більшістю з них знято повнометражні фільми, визнані знаковими сторінками вітчизняного кінематографу. У виданні вміщено також поезії Івана Драча, примітки, коментарі, рецензії та спогади українських діячів культури, інтерв'ю і статті самого автора.







Дяченки,М. та С. Віта Ностра [Текст]: роман/ Марина та Сергій Дяченки. – К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017.- 380с.

«Віта Ностра» - роман-ідея, роман-перетворення, роман про те, як стати дорослим , пізнати себе, про біль і страх. Істинний страх, коли боїшся, що щось може статися з твоїми близькими, коханими, рідними, беззахисними, та ще й через твою провину, змушує Сашу Самахіну вступити до дивного інституту Спеціальних Технологій, де студенти схожі на чудовиськ, а викладачі – на запалених янголів. І життя її перетворюється на жахіття…





Дяченки, М. та С. Страта [Текст]: роман/ Марина та Сергій Дяченки. – Харків: Фоліо, 2017.- 349с.


…Письменниця Ірена Хміль потрапляє в лабіринт світів, створених таємничим Моделятором — її колишнім чоловіком, геніальним винахідником. Вона розуміє, що треба рішуче втрутитись, бо «творіння» безумця вже не контролюється його волею і може спричинити катастрофу, яка зруйнує світ...







Курков, А. Ю. Шенгенська  історія [Текст]: роман/ Андрій Курков.- Харків: Фоліо, 2017.-715с., іл.

Основні події роману пов’язані з трьома литовськими молодими парами, які наприкінці 2007 року зібрались вирушити жити до Європи, бо ж саме тоді для Литви починала діяти угода, що відкривала її громадянам кордони Європейського Союзу. Кожна з них мала різну ціль на мапі: Лондон, Париж і Рим. Перші дві вирушили за обраним маршрутом, а от третя змушена була лишитися вдома. І з цього моменту оповідь розбивається на кілька частин із паралельним розвитком дій, кожна з яких присвячена долі окремої пари.




 Келлі Марта Холл. Бузкові дівчата [Текст]:  Роман. / Пер. з англійської             Володимира Горбатька. — К. : Нора-Друк, 2017. — 544 с. — серія                       «Читацький   клуб»

Напружене дійство у цьому романі, що не відпускає читача до самого трагічного фіналу, виправдане самою історичною ситуацією. Адже дія відбувається наприкінці 1930-х років, коли на світом нависла загроза війни, триває протягом Другої світової одразу на двох континентах, а завершується вже вкінці 1940-х гіркими наслідками воєнної історії. Яка увірвалася в життя трьох героїнь, тих самих «дівчат в цвіту», кардинально його змінивши.




Завітайте до бібліотеки та оберіть цікаву книгу.



Комментариев нет:

Отправить комментарий