четверг, 10 июня 2021 г.

Василь Шкляр – містичний письменник сучасності

 

Ваcиль Миколайович Шкляр — один із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників, політично-громадський діяч, лауреат Шевченківської премії 2011 року.

Після виходу роману «Ключ» у 1999 році до письменника приходить популярність і визнання читачів.

Автор більше десяти прозових книжок, кожна книга різна за жанром і захоплює  незвичайним сюжетом.

 Найвідоміші твори: гостросюжетний роман «Ключ» (1999), містичний трилер «Кров кажана» (2003), історичні романи «Чорний ворон. Залишенець» (2009) та «Маруся» (2014), історія кохання в романі «Тінь сови» (2015) та інші.

Ці книги є у  фонді Криничанської центральної публічної бібліотеки і які все більше користуються популярністю серед користувачів

А нещодавно до  фонду  нашої бібліотеки надійшла  книга-новинка «Характерник» від Українського інституту  книги.

В новому романі на основі документальних джерел яскрава історична реальність із життя «лицарів списа і шаблі» - військо запорізьке на чолі  з кошовим  Сірком  в поєдинку з тодішньою Московією повинно зберегти козацьку честь і гідність матері Січі.

У 2019 році вийшов фільм «Чорний ворон» за романом В. Шкляра «Залишенець. Чорний ворон».

Щоб ближче познайомитися з творчістю письменника, працівники відділу обслуговування провели вуличну акцію «Василь Шкляр: з красою правди по життю», присвячену 70- річчю від дня народження, де на виставці були представлені його твори. Працівники бібліотеки на згадку дарували закладки- вітання, та запрошували жителів громади долучитися до читання творів письменника-сучасника.

Колектив Криничанської центральної публічної бібліотеки щиро вітає ювіляра з днем народженням  і  бажає здоров’я та творчих успіхів.

 











Комментариев нет:

Отправить комментарий