пятница, 11 июня 2021 г.

Сучасна бібліотека: новий формат діяльності

Комунальний заклад «Криничанська центральна публічна бібліотека» Криничанської селищної ради Дніпропетровської області провів семінар-практикум  для бібліотечних працівників Криничанської селищної територіальної громади.

Відкрила  семінар-практикум   директор  Криничанської центральної публічної бібліотеки  Тетяна Іванівна Бобошко. Вона розповіла про сучасні напрямки роботи бібліотеки, про діяльність клубів за інтересами, особливості проведення масових заходів та обслуговування користувачів.




У ході роботи зібрання були заслухані консультації, виступи – презентації щодо сучасних орієнтирів бібліотек в обслуговуванні користувачів різних вікових категорій, організації простору в книгозбірнях, обліку, переведення на УДК, збереження книжкових фондів, ведення облікових документів, реклами бібліотеки, читання та  книги у віртуальному просторі тощо.

Фахівці центральної публічної бібліотеки розповіли про використання традиційних та інноваційних методів в роботі бібліотек, звернули увагу на створення бібліотеками  блогу та  сторінки на Facebook. Провели практичне заняття по індексуванню книг, правильному опису, перегрупуванню бібліотечного фонду відкритого доступу за  таблицями Універсальної Десяткової Класифікації.

Колеги - бібліотекарі  поспілкувались щодо паралельного індексування карток в бібліотечних каталогах, ведення картотек, поділились власним досвідом організації бібліотечної роботи в онлайн середовищі та ін..

  Працівники бібліотек громади візуально познайомилися з методикою організації книжкових виставок, розкриттям бібліотечного фонду, організацією простору, які презентувала бібліотекар відділу обслуговування Криничанської центральної публічної бібліотеки.

Сподіваємось, що наші колеги отримали дієві поради і знайшли нові цікаві ідеї для створення сучасного цікавого бібліотечного середовища.















Комментариев нет:

Отправить комментарий