четверг, 26 мая 2022 г.

Квітни мій краю

 

        Краєзнавство – це безцінна скарбниця історичного досвіду багатьох поколінь. Воно є своєрідним містком, який поєднує покоління минулі з поколіннями сьогоднішніми і прийдешніми. Саме краєзнавча робота посідає важливе місце в діяльності бібліотеки. Криничанська центральна публічна бібліотека  намагається зацікавити літературою, яка знаходиться у краєзнавчому фонді та привити  любов  до ріднокраю.

         28 травня відмічається День краєзнавства. В читальному залі  функціонує постійно діюча виставка «Квітни мій краю». Фонд бібліотеки  постійно поповнюється новими матеріалами про різноманітні сторони життя нашого краю, його історичні корені, культурні надбання.  

          Розділ «Літопис краю» містить матеріали про створення селища,

представлений буклет «Історія і легенди Криничок». Доповненням розділу є буклет «Віхи історії ріднокраю» та вірші наших поетів-земляків про Криничанщину.

       На виставці представлені тематичні папки «У граніті, бронзі, у серцях», «Свято-Вознесенський храм», «А душа людська пам’ятатиме Вас», «Достойні пам’яті і шани», краєзнавчий путівник «Голубі стежки Криничанщини», «Історія Криничанської публічної бібліотеки» та інші.

         У розділі: «Наші люди, наша гордість» можна ознайомитися з буклетами про життя і творчість  наших земляків: поетеси Олени Ющук та письменника Олега Андрішка. Є можливість прочитати прозові твори учасника ліквідації на Чорнобильській АЕС Юрія Пархоменка, та учасника Другої Світової війни Володимира Забори.

         Тож всіх бажаючих просимо завітати до бібліотеки, та ближче познайомитися з виставкою, яка зберігає культурну спадщину краю та формує духовну і національну свідомість читачів.

        



Комментариев нет:

Отправить комментарий