вторник, 21 марта 2023 г.

21 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ

 












        Відродження, розквіт усього живого відбувається саме на весні. Весняне сонечко засвітило, пробуджуються перші пагінці зелені, ранкова роса, краплини дощу на сонці. Все це викликає у нас захоплення і не звичні почуття. Так і поезія пробуджує людину, бо поезія це життя, а воно розквітає весною, а для романтичних і обдарованих людей – це стимул для написання поетичних творів, саме тому 21 березня в Україні святкують Всесвітній день поезії.

    Всесвітній день поезії призначений рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО. Це свято відзначається з 1999 року.

21 березня КЗ «Криничанська центральна публічна бібліотека» в приміщенні газети «Нові рубежі» разом з її працівниками провели зустріч за круглим столом «Читання поезії під час війни» в рамках жіночого салону «Роксолана».

Поезія – це стан душі, яка вливається в рядки, поетичні стовпчики, великі вірші. Ми цінуємо поетичні рядки і знаходимо в них справжнє багатство.

Поетичну сторінку присвячену Всесвітньому дню поезії розпочали працівники КЗ «Криничанська центральна публічна бібліотека» Криничанської селищної ради читанням віршів відомих поетів: Тараса Шевченка, Ліни Костенко,  Григорія Бідняка, яких день  народження припав на березень місяць та нашої землячки Олени Ющук.

Естафету читання віршів,  власноруч написаних, підтримали: головний редактор газети «Нові рубежі» Галина Литовченко, активні користувачі бібліотеки Ліна Барінова, Оксана Микитенко. До речі, вірші, які пише Ліна Барінова зібрані в брошурі «Я горю, я пишу, кохаю…», яку виготовили працівники бібліотеки. Продовжили читання віршів: Юлія  Акименко та Людмила Бурхович.

Дякуємо за участь в заході вдячним користувачам бібліотеки Лілії Ільєнко, Ларисі Луценко, Наталії Соловйовій.

Колекція робіт Оксани Микитенко, подарованих бібліотеці поповнилась портретом Кобзаря, який з рук майстрині отримала директор КЗ «Криничанська центральна публічна бібліотека» - Тетяна Бобошко.

Учасники зустрічі за круглим столом спілкувалися, продовжували читати вірші, пригощались чаєм, печивом та цукерками.

 

        


Комментариев нет:

Отправить комментарий