четверг, 23 апреля 2020 г.

Книг незмірна глибина

23 квітня — Всесвітній день книги та авторського права (World Book and Copyright Day). Відзначається ЮНЕСКО щорічно з 1996 р. у день смерті Шекспіра та Сервантеса з метою поширення освіти, розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найбільшим засобом поширення знання, найнадійнішим способом його збереження. Традиція святкування Дня книги народилася в Каталонії, де 23 квітня (у День Св. Георга) за кожну куплену книгу дарували троянду. Ще одна традиція, яка виникла у 2001 р. – це присвоєння місту, у якому найбільш сприяли книговидавництву, звання Світової столиці книги. Книга – це вікно у світ культурного різноманіття, міст, що з’єднує різні цивілізації в часі та просторі. Завдяки книзі, перш за все, ми отримуємо доступ до знань, ідей, духовних і моральних цінностей, до розуміння краси і творчих досягнень людини. Книга – не просто носій інформації, вона фундамент і основа освіти та творчості, книга дає можливість кожній культурі розповісти про себе, знайомить зі звичаями і традиціями різних народів. Книга – це найбільша в світі скарбниця, що зберігає в собі багатства всіх народів. Книга – це машина часу, яка може повідати нам про минуле, розповісти про сьогодення, показати майбутнє. Книга – це альбом художника, в якому замальовані гарні пейзажі та невідомі особи. Книга – це щоденник мандрівника, в якому описані великі країни і міста. Книга – це блокнот фантазера, в якому він створює фантастичні історії з вигаданими героями. Книга – це нотатки вченого, який ставить різні експерименти, проводить досліди і відкриває нові закони. Книга – це друг, порадник. Це джерело багатьох добрих думок, почуттів, знань. Книга – це спосіб вивчення світу. Книга – світове джерело знань усіх віків і народів. Книга – це наше життя. Легко перегортайте сторінки свого життя в радісному передчутті нової порції цікавої розповіді, й, навіть коли щось не подобається на цій сторінці, дочитавши, її можна перегорнути, але вона потрібна для розповіді. Насолоджуйтеся приємним читанням і створюйте свій неповторний шедевр.
Запрошуємо до нашої бібліотекискористатися багатим та різноманітним книжковим фондом, переглянути наші цікаві та змістовні книжкові виставки!

У багатьох містах світу можна побачити пам'ятники книгам . Часто вони, звичайно, увіковічнюють пам'ять про якогось автора або події.
Пропонуємо розглянути пам'ятники книгам:


Комментариев нет:

Отправить комментарий