вторник, 28 апреля 2020 г.

Карантин - не привід нудьгувати



Саме час повернутися до справи, яка надихає. Для тих, хто захоплюється українською народною творчістю чудовою можливістю буде ознайомитися з книгами, які пропонує Криничанська центральна районна бібліотека для дорослих.
Хто вміє вишивати, хто закоханий у вишивку, шанує її  традиції, бажає їх продовжити і розвивати зацікавить книга Л.Бебешко «Українська вишивка». Тут розміщені схеми композицій вишивки чоловічих та жіночих сорочок, які були розроблено на основі старовинних  колекційних зразків,  а також схеми кількох традиційних та сучасних методів їх пошиття.
Застосування вишивки справді безмежна: можна прикрашати нею одяг та аксесуари, додати стильний елемент у декор квартир або створити справжній витвір мистецтва –вишиту картину або панно. Книга Д.Кристаніні «Найновіший самовчитель з вишивання». Саме про це до вашої уваги шановні читачі ілюстрований самовчитель з вишивання, у якому зібрано 150 видів технік і швів. Вишивка хрестиком і настилом, прорізна, мережка, аплікації, контурні шви, тамбури, гобеленові та комбіновані. На сторінках книжки ви  знайдете необхідну інформацію про матеріали, інструменти та прийоми, які дозволяють вам опанувати необхідні навички та навчитися створювати власноруч унікальні вироби.. Кожен прийом супроводжується покроковим описом. Кольоровими ілюстраціями та фотографіями, а також вичерпними рекомендаціями. Навіть початківці легко опановують усі тонкощі цього рукоділля.
Не менш цікавою є книга «Ажурные узоры для вязания крючком» із серії «Золотая коллекция вязания. Спицы и крючок». У книзі зібрані схеми різноманітних  ажурних узорів, виконаних крючком. Для початкових в’язальниць ця колекція узорів – чудова можливість потренуватися  в техніці, а досвідченим майстриням  вона відкриє нові творчі горизонти.
Книга О.Тарасової «Таємничий світ ляльки-мотанки» запрошує усіх охочих до манливого світу  ляльки-мотанки, яка є відзеркаленням прадавньої культури, традицій  і світовідчуття  наших пращурів. Лялька-мотанка не лише певний культурний  символ, це й потужний  хатньо-побутовий оберіг і обрядовий атрибут і забавка для дітей і  дорослих, і оригінальний сувенір, і прикраси інтер’єру, оселі. Дізнатися про різновиди і призначення ляльок-мотанок, традиції, обряди й звичаї, з якими вони пов’язані, опанувати зовсім не складні способи їх виготовлення й зрештою мати напрочуд цікаве й корисне улюблене заняття на дозвіллі вам допоможе пропонована книга.
Тож друзі Не гаймо часу. Залучаймося до прекрасного. Вибираємо заняття. Яке вам  до вподоби.
Чекаємо після карантину в бібліотеці.



Комментариев нет:

Отправить комментарий