пятница, 19 февраля 2021 г.

Повідомлення варте уваги

 

        Продовжуємо знайомити мешканців громади із книжковими новинками які надійшли до Криничанської центральної бібліотеки для дорослих від Українського інституту книги.

         Крім художньої літератури відділ обслуговування заклад отримав книги з різних галузей знань.

         Сьогодні знайомство розпочнемо із книги «Історія української мови» автор якої є Ярослав Радевич-Винницький із серії «Історія мови – наша історія». Книга адресована студентський молоді, особливо майбутнім філологам, а також всім, хто цікавиться історичним шляхом української мови. Це видання містить нариси життя і діяльності визначних постатей українського  походження, які залишили помітний слід в історії української мови.

         Автор книги «Походження мови» Денієль Єверетт змальовує захопливу еволюцію – від появи перших слів до більш ніж 7000 окремих мов, якими людство спілкується нині. Автор цього видання стверджує, що мови мають більше відмінного ніж схожого. Хто захоплюється еволюцією мовної форми культурною еволюцією мови звертайтеся до центральної бібліотеки.

         Як стати приємним співрозмовником спілкуючись українською мовою, як навчитися розмовляти ще більш легко невимушено та красиво, ви дізнаєтесь познайомившись із книгою «Творити легко та невимушено» Флемінга Керола.

         У книзі Олександри Сербенської «Голос і звуки рідної мови значну увагу зосереджено на основних параметрах нашої характерної ознаки української мови, як милозвучність, а також на маловідомих нашій освіченій громадськості фактах, пов’язаних з історією створення нашої старослов’янської азбуки – кирилиці.

         Чудовий навчальний посібник І.П. Ющук «Я вивчу українську мову. Я выучу украинский язык» містить відомості та практичні  завдання з фонетики, лексики, словотвору, морфології, правопису, синтаксису і стилістики української мові, а також загальні відомості з української літератури. Виклад теоретичного матеріалу поступово з російської мови переходить на українську.

         Посібник розрахований на тих, хто володіє російською мовою, ознайомлений з російськими мовознавчими термінами в межах середньої школи і самостійно або на курсах вивчає українську мову чи поглиблює свої знання з неї.

         Книга І. П. Ющук «Мова – найбільший скарб» популяризує походження й історичний розвиток української мови, висвітлюються питання про її структуру, про роль письменників, зокрема Тараса Шевченка в її збагаченні й утвердженні. Описуються рекомендації щодо вивчення рідної мови в школі. Адже рідна мова – найдорожче добро про це пишуть в книзі – цікавій, зрозумілій, чим і манить її прочитати, дізнатись ще більше про нашу рідну українську мову.

         На сам кінець хочу порекомендувати, ознайомитися зі словником правдивої мови, який має на меті повернути розуміння величі й краси української мови, а також покращити загальний рівень володіння українською мовою в побуті та діловому спілкуванні.

         На останок рекомендую зацікавитись книгою Терлак .З «Пунктуаційний словник-довідник», яка має першим виданням такого типу. Це видання  створене на українському мовному матеріалі та розкриваються особливості української пунктуації.

         В котрий раз дякуємо Українському інституту книги за підтримку книгозбірні поповненням її фондів. Отримані книги залюбки читають користувачі бібліотеки, використовуються під час оформлення виставок та проведення заходів.




Комментариев нет:

Отправить комментарий