суббота, 4 февраля 2017 г.

«Українська книга»

Знайомтесь нові книги за програмою
«Українська книга»

Нещодавно  до Криничанської центральної районної бібліотеки для дорослих надійшли нові книги. Тут різні книжки, – є перевидана класика, є багато сучасних авторів. Важливо, що книжки надійшли у чотирьох-п’яти примірниках, тож ми зможемо розподілити їх по сільських та селищних бібліотеках району.

  Хочеться звернути вашу увагу на книгу Сергія Лойко. Аеропорт. Її автор американський журналіст російського походження, письменник, фотограф.  Лойко - перший представник ЗМІ і єдиний іноземний журналіст, хто під час запеклих боїв у жовтні 2014 року заїхав в Донецький аеропорт. Відомий журналіст провів чотири дні серед українських військових і добровольців. Він першим став називати наших хлопців, що пройшли пекло в Донецькому аеропорту, "кіборгами", і зробив усе, що міг, щоб про національну трагедію українців дізнався весь світ.
Роман по-справжньому захоплює і тримає в напрузі до самого кінця.  Сам Сергій Лойко сказав про свою книгу так: «Цей роман особисто для мене - про кохання. У ньому дуже багато жіночих образів: одні головні, розкриті, інші –другорядні, зустрічаються тільки в епізодах. Але ці епізоди дуже важливі і наповнені. Як, наприклад, дружина комбата, мати російського солдата, дружина снайпера ... Ці жінки як би присутні на цій війні ... » 
Шановні користувачі читайте роман Сергія Лойко «Аеропорт» з цікавим сюжетом, з реальними подіями, про  війну  









Люди Донбасса. Жизнь сначала» - саме так називається книга, 23-річної Вероніки Миронової. Збірник, до якого увійшли понад 30 оповідань про сильних і позитивних людей Донбасу, сповнений оптимізму і тепла. Саме внутрішній вогонь, який горить у кожного героя книги в душі, допоміг не тільки не втратити віру в себе, але і успішно адаптуватися на новому місці. Авторка книги родом з Донецька, після початку окупації переїхала до Львова, де працює журналістом телеканалу 24. Прекрасно розмовляє українською. 







Художньо-документальний роман білоруської письменниці Світлани Алексієвич,  "Чорнобильська молитва:
 хроніка майбутньогоговорить голосами "маленьких людей" про катастрофу, що зруйнувала мільйони життів, 
перевернула світогляд цілого покоління.
Вперше українською мовою роман Світлани Алексієвич вийшов 1998 року в перекладі Оксани Забужко. В 2016 році роман було переседено, причиною  перевидання стала не лише 30-та річниця аварії на ЧАЕС, але й, як зазначає 
перекладачка у передмові до книги, її актуальність для нинішньої України.









Ці та багато інших книг вже чекають на Вас у нашій бібліотеці.
Заходьте, обирайте, читайте!

 За матеріалами інтернет видань









Комментариев нет:

Отправить комментарий