понедельник, 16 ноября 2020 г.

Всесвітній день рукоділля

 


Оксана Микитенко – людина закохана у творчість

16 листопада – Всесвітній день рукоділля. В цей день хочеться познайомити вас з  творчою особистістю, нашою землячкою Оксаною Олексіївною Микитенко.

На створення нових робіт Оксану Олексіївну надихає історія нашого народу, природа рідного краю, талановиті і працелюбні наші люди.

Оксана Микитенко   частий гість та активна учасниця масових заходів Криничанської центральної районної бібліотеки для дорослих.

Так за ініціативи працівників закладу в 2016 році, вона була запрошена до участі в обласному бенефісі- презентації «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення» приурочене Дню міста Дніпро та на передодні Всеукраїнського Дня бібліотек

На центральній площі смт. Кринички на День вишиванки приваблювали, зачаровували та радували  мешканців громади її яскраво вишиті роботи, які були представлені на виставці «Чарівна краса вишиванки».

У вересні місяці цього ж року участь у святі до Дня селища Кринички з виставкою «Творча майстерня Оксани Микитенко». З виставкою під такою ж назвою майстриня приймала участь у святі приурочене річниці створення Криничанської ОТГ (2017р).

А на весні 2019 року Оксана Олексіївна була запрошена на свято «Масляна іде весну – красну веде». Завітала та і не з пустими руками, а в дарунок бібліотеці принесла ляльку-мотанку, бо Оксану Олексіївну захопила нова ідея – ляльки-мотанки, інтер’єрна іграшка, вироби з мішковини і джгута.

На сьогодні її колекція налічує більше ста власних робіт: вишиті картини, рушники, подушки, ляльки-мотанки,  обереги, серветки, декоративні килимки,
вироби з джута (підставки для пензлів, олівців), вишиті портрети
  Т.Г. Шевченка.

Побажаємо Оксані Микитенко все бажане перетворювати в реальне.








Комментариев нет:

Отправить комментарий