вторник, 17 ноября 2020 г.

Андрій Кокотюха — відомий український письменник-сучасник

 

Майстер готичного детективу.

 З кожним роком все більше поповнюються книжкові подіуми бібліотек України творами письменників-сучасників.

Ось і  Криничанська центральна  районна бібліотека для дорослих з нагоди  ювілейного дня народження Андрія Анатолійовича Кокотюхи представила для шанувальників сучасної української літератури  виставку-персоналію " Майстер готичного детективу».

Андрій Кокотюха —  відомий український  письменник-сучасник, журналіст, кіносценарист, який 17 листопада відзначає 50-річчя від дня народження.

Його називають засновником українського готичного детективу. Багаторазовий переможець конкурсу Коронація слова, Золотий письменник України  2012 року.

Автор постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами.

Андрій Кокотюха є автором сценарію роману В.Лиса «Століття Якова» (2016), який отримав премію «Телетріумф», автор сценарію серіалів «Катерина» (вільний переспів поеми Т. Шевченка), «Сувенір з Одеси», «Потрійний захист» (у співавторстві з А.Матешко).

На весні  2017 року в Україні  відбулася прем'єра стрічки однойменного роману письменника «Червоний».

На виставці розміщені книги А.Кокотюхи з фонду бібліотеки це ретро-детективи «Адвокат iз Личакiвської», «Автомобіль з Пекарської», «Різник із Городецької», детективи «Легенда про Безголового», «Теємне джерело», історичний бестселер «Чорний ліс», роман «Червоний» про події в Україні після Другої світової війни, роман про Євромайдан ««Вогняна зима».

Запрошуємо наших користувачів до читання книг відомого українського письменника!



Комментариев нет:

Отправить комментарий