понедельник, 26 апреля 2021 г.

Андрій Курков – ювіляр року

 

    В 2021 році ювілейний 60-річний день народження відзначає популярний  український письменник, журналіст і кіносценарист Андрій Юрійович Курков.

Андрій Курков – популярний автор 23 романів і повістей, 18 книжок для дітей, його  книжки регулярно потрапляють у топ-десятку європейських бестселерів.

Його твори  перекладені на 36 мов світу; за його сценаріями знято понад 20 художніх і документальних фільмів, він президент Українського ПЕН.

Андрі́й Ю́рійович Курко́в народився 23 квітня  1961 року, у с. Будогощ, Ленінградської області (Росія) в родині військового льотчика-випробувача. У дворічному віці разом з батьками переїхав у Київ. Тут він закінчив школу та отримав диплом про вищу освіту у Київському державному інституті іноземних мов.
           Всі ранні твори Курков писав російською мовою. Першу книгу  українською мовою  автор написав у  2017 році - це  публіцистична біографічна книга у жанрі нон-фікшн «Рух Емаус. Історія солідарності»

 Всі книги письменника-сучасника  відрізняються яскравими персонажами і поглинаючими, захоплюючими сюжетами.

Дуже великою популярністю користуються твори Андрія Юрійовича серед читачів Криничанської центральної  публічної  бібліотеки.

 Нещодавно, завдяки Українському інституту книги, фонд нашої книгозбірні поповнився новинками автора-сучасника – «Ключі Марії» (у співавторстві з Ю.Винничуком), «Садівник з Очакова» та «Добрий Ангел смерті».

До уваги наших користувачів короткий огляд нових книг.

Більше півстоліття приховує таємницю старий будинок в Очакові. А ще головний герой – 30-річний Ігор - надягнув стару міліцейську форму і опинився в далекому 1957 році.  Якщо вас заінтригував сюжет, ви хочете дізнатися, які сюрпризи чекають Ігоря і разом з ним розгадати таємницю того будинку,  тоді читайте роман «Садівник з Очакова».

Читачі-любителі пригодницьких мандрів – для вас новий роман  Андрія Куркова та Юрія Винничука «Ключі Марії»,

Події у романі розгортаються одразу в трьох часових просторах: Хрестовий похід 1111 року, описаний у Хроніці лицаря Ольгерда з Галича, початок Другої світової у Львові та Кракові, а також сучасний період.

Хто така Діва, і чому на неї полюють декілька століть поспіль, ким насправді є чорний археолог Олег, і головне – куди ведуть двері, які можна відчинити ключами Марії?

Про це дізнаєтеся зі сторінок роману «Ключі Марії»

    Головний герой ще одного роману-новинки «Добрий ангел смерті», киянин Микола Сотников, отримав на додачу до квартири таємничі документи.

Ховаючись від переслідувачів, він біжить з міста на Каспійське узбережжя Казахстану в пошуках скарбу, нібито розміщеного в пісках півострова Мангишлак Тарасом Шевченком, що служив там в царській армії.

Пошуки цього скарбу привернули увагу УНА-УНСО, і Служби безпеки України, а зворотний шлях через Кавказ виявиться набагато складнішим і небезпечнішим, ніж очікувалося.

Твори Андрія Куркова перекладено німецькою, французькою, англійською мовами.

В Америці та Японії романи користуються  великим  попитом.

Працівники Криничанської центральної публічної бібліотеки сердечно вітають ювіляра з Днем народження, а наших користувачів запрошують ознайомитися з новинками  популярного українського письменника-сучасника Андрія Куркова!

Комментариев нет:

Отправить комментарий