понедельник, 18 февраля 2019 г.

Рідна мова моя


Українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня соловя. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому, щорічно, 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
18 лютого 2019 року в Криничанській центральній районній бібліотеці для дітей  відбулося свято рідної мови «Дзвенить струмочком рідна мова», на яке були запрошені учні 7 класу, класний керівник Ірина Анатоліївна Крисань , бібліотекар Валентина Федорівна Дятлова  Криничанської СЗШ №2,   щоб ознайомитися з мовними традиціями, що сягають сивої давнини, та дізнатися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови.
 Ведучі  заходу  Ангеліна Цівата  та Олена Ніколенко учні 7  класу Криничанської СЗШ №2 розповіли  дітям про історію виникнення свята, познайомили зі сторінками історії української мови, розповіли  легенду про мову та  пісню, читали прислів’я, приказки,  загадували  загадки.
Артем Гладушка,  Данило Кириленко, Маріанна Шетер,Саша Перемітько, Антон Семенюта, Максим Трубкін, Саша Кипяченков, Софія Солонина, Влада Журавель, Ілля Губенко, Валерія Джумалієва, Єгор Лесків, Олег Олійник, Руслан Єремець, Каріна Ребікова, Дмитро Зелінко, Денис Клименко декламували  вірші відомих українських поетів: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Володимира Сосюри,  Ліни Костенко про українську мову . Поезії, які лунали на заході, розкрили барвистий світ українського слова, його велич та силу.
Бібліотекар Юлія Мороз  презентувала книжкову  виставку «Веселкова наша мова». На виставці були представлені художні твори та поезія Т. Шевченка, Н. Поклад, І. Світличного, Г. Бойка, Г. Чубач,  книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу .
    
І хотілося б, щоб від сьогоднішнього дня ми залишили у своєму серці хоча б одну краплину любові до рідної мови, щоб завжди пам’ятали, про те багатство, яке є у  кожного з нас, і багатство це – наша рідна мова.




Комментариев нет:

Отправить комментарий